Fahéjas nyomdás keksz

Fahéjas nyomdás keksz

Fahéjas nyomdás keksz

14 dkg liszt 2 dkg keményítő 5 dkg porcukor 7 dkg vaj 1 ek olaj 1 ek tejszín 1 tojás sárgája 1/2 ek fahéj összegyúrni, egy éjszakát hűtőben pihentetni 3-4 mm vastagra nyújtani, pecsételni, szaggatni .. fél órára megint hűteni 180 fokon 10 perc eggyel lentebbi…

Citromos keksz

Citromos keksz

Citromos keksz

a klasszikus kedvenc

1 citrom levébe áztassunk be 2 ek búza- vagy kukoricadarát, akár fél napra. Keverjünk ki 120 g vajat 80 g cukorral. Keverjük össze mindezt 150 g liszttel és csipet sóval. Tehetünk még bele aszalt áfonyát. kis kupacokban, korongokban süssük. Narancsos-csokis változatban is…

csokis keksz

csokis keksz

csokis keksz

az amerikai

20 dkg (nád)cukrot keverjünk ki 20 dkg puha vajjal, csipet sóval, kanálnyi vaníliakivonattal. Adjunk hozzá 35 dkg lisztet és fél zacskó sütőport, majd keverjünk bele 10 dkg csokibogyót és 10 dkg durvára vágott mogyorót/diót/mandulát. 180 fokon 15-20…

süti beállítások módosítása